Афіцыйны сайт
Адрас райвыканкама:
231940, г.п. Зэльва,
вул. 17 Верасня, 29
Электронная пошта:
z-yprd@mail.grodno.by
Тэлефон: 8-(015-64) -24135
Факс: 8-(015-64)-23024

18 студзеня 2020

Зэльвенскія пекары заваявалі 4 залатыя і адзін бронзавы медалі на рэспубліканскім аглядзе-конкурсе «Смаката-2019»

 Зэльвенскі ўчастак хлебапячэння заваяваў 4 залатыя і адзін бронзавы медалі на рэспубліканскім аглядзе-конкурсе якасці хлебабулачных і кандытарскіх вырабаў «Смаката-2019».На галіновым спаборніцтве 37 беларускіх прадпрыемстваў прадставілі 233 узоры прадукцыі. Зэльвенскі ўчастак хлебапячэння прэзентаваў хлеб пшанічны "здобны", багет «Зэльвенскі», рулет бісквітны «Баярскі», торт «да свята» і булачку «зярнятка». У сваіх намінацыях залатых медалёў удастоеныя ўсе вырабы, акрамя булачкі - у яе "бронза".

  - Прадстаўленая на конкурс прадукцыя з'яўляецца струменевай, гэта значыць такой, якая амаль штодня трапляе на прылаўкі крам і карыстаецца попытам у спажыўцоў. Найбольш запатрабаваныя амаль 40 відаў нашай прадукцыі, але мы можам прапанаваць у разы больш, - распавядае старшы майстар вытворчага ўчастка Валянціна Сярко. – Самыя папулярныя-хлеб «Славянка» (у народзе званы "цаглінкай"), хлеб "вясковы", багет "Зэльвенскі", кекс "Твороженный", пірожныя "мядовыя соты".

   Прадукцыю зэльвенскіх кандытараў і пекараў ведаюць не толькі ў нашым раёне: выпечка пастаўляецца ў Слонімскі і Ваўкавыскі. За месяц участак хлебапячэння выпускае 80-90 тон хлеба, Булак, кандытарскіх вырабаў. Каля 20 тон адпраўляецца ў Слонім, 10 тон – у Ваўкавыск, астатняе рэалізуецца на тэрыторыі Зэльвеншчыны.

 

  - Пры вырабе прадукцыі наш галоўны прынцып-натуральнасць інгрэдыентаў. Стараемся выкарыстоўваць айчынную сыравіну. Да прыкладу, булачкі "зярнятка" і хлеб «палявой» вырабляем з даданнем кампазітных сумесяў, у склад якіх уваходзяць ядра насення сланечніка, крупы (кукурузная, пшанічная, ячменю, аўсяная), насенне лёну, шматкі жытнія, вотруб'е пшанічныя. Натуральныя сумесі вырабляе Мінскі камбінат хлебапрадуктаў, – каментуе Валянціна Іванаўна. - Наша праца пабудаваная так, каб людзі, вяртаючыся з працы, маглі купіць у краме хлеб "з запалу з спякоту".

   Асаблівую ўвагу надаюць і вытворчасці вырабаў, якія актыўна выкарыстоўваюць у сваім рацыёне прыхільнікі здаровага харчавання. Гэта такія назвы, як хлеб дыябетычнай «Фруктоша», перапечкі «Здравушка» і «Уплетайка», хлеб «палявой», булачкі посныя «Отрубная», «Сельская» і «зярнятка».

    Прадукцыя Зэльвенскага ўчастка хлебапячэння не раз заваёўвала высокія ўзнагароды. За перыяд з 2007 па 2019 год на рахунку прадпрыемства 45 узнагарод у галіновых конкурсах: 20 залатых медалёў, 16 сярэбраных і 6 бронзавых. А яшчэ тры Гран-пры (галоўная ўзнагарода на конкурсе або ў спаборніцтве, вышэйшая за першае месца. – Прыма. аўт.).

   У ліку тых, хто ўдзельнічае ў вытворчасці смачных і духмяных вырабаў, – майстар-кандытар Людміла Ленец, кандытар 6-га разраду Святлана Касперчык (кандытарскі цэх), майстар Таццяна Дубовая, тэставод Ірына Дзярэчанік, пекары Галіна Хітрык, Алена Добрыягла, фармоўшчыкі Вольга Марка, Ганна Шышко, ўпакоўшчык Жанна Кухта (хлебабулачны цэх).

   Контроль выпускаемой продукции осуществляет начальник сектора качества Екатерина Дереченик, а также технолог смены Елена Макаревич. Благодаря их профессионализму на прилавки наших магазинов ежедневно поступает отменная хлебобулочная продукция.